Kiállítás / Izložba

2019. január 18.-án pénteken volt a megnyitója a Mátyás király kiállításnak a Kisebbségek termében Banja Lukán. A vándorkiálítást a Margyarság Háza intézmény készítette elő 2018, a Mátyás király emlékév alkalmából. A szarajevói HUM testvéregyersület adta tovább a már birtokában lévő kiállítást, hogy a banjalukai magyarok egyesülete, a „Magyar Szó” is bemutathassa a közönségnek azt.

 

Mátyás királyról, és magáról a kiállításról Tóth Bojnik László, az egyesület főtitkára beszélt. Mátyás életébe kaptak betekintést a vendégek, és emellett a róla szóló legendákat is megismerték. A banjalukai közönség is megismerte tehát Mátyást, az Igazságost.

 

A kiállitást 10 napig lesz Banja Lukában.

U petak, 18. januara 2019. godine je bilo otvaranje izložbe o kralju Matiji u sali Saveza nacionalnih manjina u Banja Luci. Putujuću izložbu je pripremila Kuća Mađara, povodom 2018. godine, koja je bila posvećena kralju Matiji. HUM je proslijedio izložbu nama, tako da je i banjalučko udruženje Mađara „Magyar Szó” imalo priliku da prikaže istu.

 

O samoj izložbi i kralju Matiji je pričao Laslo Tot Bojnik, generalni sekretar Udruženja. Prisutni su dobili uvid o životu Matije, a pored toga malo i legendama o njemu. Tako je publika u Banja Luci upoznala kralja Matiju, Pravednog.

 

Izložba će 10 dana biti u Banja Luci.